Voetbalbond Bonaire

Programma Voetbalontwikkeling Bonaire (2020-2024)

Beginnen bij de basis: ontwikkeling van clubs, kader en competities zodat iedereen met plezier kan voetballen.

  • Year
    2020
  • Country
    Bonaire

What we did

Samen met de KNVB en het Ministerie van VWS hebben we een programma ontwikkeld om het voetbal te ontwikkelen op Bonaire.

Na een uitgebreid assessment van clubs en de bond op het eiland hebben we het Programma Voetbalontwikkeling Bonaire ontwikkeld. Het programma is een samenwerking tussen NMC Bright, de KNVB en het ministerie van VWS.

Het betreft een meerjarig programma waarin we investeren in clubontwikkeling en kaderontwikkeling (trainers, coaches, scheidsrechters, bestuurders, etc.). Het Programma Voetbalontwikkeling Bonaire moet uiteindelijk bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van voetbal op het eiland. Met het programma investeren we in het opleiden en begeleiden van vrijwilligers bij de clubs, zoals bestuurders en coaches, zodat er meer kennis en expertise beschikbaar is voor de ontwikkeling van voetbal.

Het programma is gebaseerd op het ‘context-gebonden’ principe van NMC Bright: we werken samen met een lokale projectleider die de taal en de cultuur kent. NMC Bright is verantwoordelijk voor projectmanagement, clubassessments en training & coaching van alle betrokkenen bij het programma.

Wil je meer weten van onze unieke implementatie methode van voetbalontwikkelingsprogramma’s? Neem dan contact met ons op.

 

Interested in how our services can
benefit your organisation?

If you are looking for a dedicated partner that helps developing youth academies and raise standards in talent development, please contact us and let’s discuss possibilities.

We’ll get back to you within 24 hours.

We develop sustainable organisations, inspire effective leadership and stimulate a learning environment for players and staff. We do this with a versatile network of experts from national and international sports.

We’ll get back to you within 24 hours.